"Pandora"
L’11 de març de 2011 tingué lloc un important accident a la Central Nuclear de Fukushima gràcies a un tsunami desencadenat per un terratrèmol. L’accident fou un dels més importants i catastròfics amb un gran impacte sobre el medi ambient, essent un dels incidents que ha viscut la nostra humanitat provocat pel tsunami que impactà contra la central.
L’accident nuclear és considerat el més impactant des de Chernòbil i desencadenà una sèrie d’explosions a les zones on s’hi guardaven els reactors nuclears, errors en el sistema de refrigeració i per últim desprengué radiació a l’exterior. La reacció del personal fou limitat i no pogueren evitar la catàstrofe que es produí.
Un cop la catàstrofe es donà, hi hagué una sèrie de crítiques a les reaccions o prevencions de la central. Primerament un dels responsables de la descontaminació de Chernòbil digué que l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica no tenia cap grup d’experts i per tant no estava preparada per poder combatre i resoldre un accident com aquest. Per altra banda el principal secretari de l’Acord de Riscos Majors del Consell d’Europa acusà als membres que formaven la comitiva del control de la central no havien dut a terme la seva feina, descuidant la regularitat i revisió de la seguretat del recinte.
Per altra banda també es digué que el combustible(MOX) en qüestió s’usà en un dels reactors més perillosos. Aquest reactor utilitzava un altre tipus de combustible, no estant doncs, preparat pel MOX. A més el MOX estava essent provat. Fins i tot, declararen que aquest combustible havia de ser retirat per la seva alta perillositat i risc i perquè els reactors no estaven preparats per tractar aquest material com a font.
La OMS fou criticada ja que en teoria, cap activitat o programa social podia dur-se a terme a prop de zones radioactives. Gràcies a això, el fet de protegir els habitants i la seva salut de la radioactivitat i els perills nuclears es veié greument afectat.
Crec realment que potser encara a aquestes alçades no en sabem res de la radioactivitat, i que a vegades se’ns en pot anar de les mans per qualsevol fet que alteri una mica una central com Fukushima. L’accident de Fukushima, igual que el de Chernòbil, ens hauria de servir per prendre atenció i mesures per si es tornés a repetir un incident similar o fins i tot pitjor. Per desgràcia, com hem vist a la pel·lícula, es posen molt per davant els interessos econòmics i per tant els diners, que no pas la vida dels ciutadans.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada